Menu

Fűtési tágulási tartályok

Fűtési tágulási tartályok

Naczynia do CO

  1. A melegvizes tágulási tartályok használhatóak kazános központi fűtési rendszerekben, valamint villanybojleres és osztó-gyűjtős vízmelegítő rendszerekben. A tágulási tartály a fűtési rendszerek egyik biztonsági eleme. A zártkörű keringető rendszerben a térfogatnak is állandónak kell lennie --> a felmelegedéssel egyidőben megnő a víz térfogata, és ezt a megnövekedett mennyiséget fogadja be a tágulási tartály, megakadályozva a túlnyomást a hálózatban.
  2. A zárt tágulási tartály két részből áll: légpárna és a folyadék által kitöltött tartály. Ezt a két közeget egy gumimembrán választja el egymástól. A fűtési folyamat során a víz térfogata megnő, megtölti a tartályt és összesűríti a légpárnát a gumimembrán segítségével.Ennek következtében megnő a hálózati nyomás, de a tágulási tartály és a légpárna befogadóképessége úgy van kiszámolva, hogy a hálózati víznyomás ne haladja meg a megengedett értéket.
  3. A gumimembrán a tartály teljes belső felületét körbevonja. Meggátolja a víz közvetlen kapcsolatát a tartály belső falával. Amikor a folyadék hőmérséklete csökken a hálózatban, csökken a vízmennyiség is a tartályban, ezáltal a gumimembrán visszanyeri eredeti alakját, készen állva egy újabb fűtési ciklusra.